ALPI har succes med at bruge lokal bygherrerådgiver i nyt byggeri

Alpi Danmark A/S

Første etape af ALPIs nye byggeri i Herning står færdig. En af dem, der har været med fra før det første spadestik, er bygherrerådgiver Finn Balle A/S, hvis indsats har været en gevinst ikke kun for ALPI, men også for den lokale bygherrerådgiver selv.

Et projekt som ALPI er et drømmejob for en bygherrerådgiver,” siger Finn Balle og uddyber: ”Det hører til sjældenhederne først at være med til at udvælge en mark og derfra at sidde med gennem hele processen frem til det færdige byggeri. Projektet rummer med andre ord alle de spændende facetter i forhold til at være med fra tidlig idéfase til færdigt resultat. Vi har været inde over rammebetingelser, lokalplan, myndigheder, forsyningsselskaber osv., hvor dialog været afgørende i forhold til at kunne forme indholdet, før vi overhovedet begyndte at tale om design, fundament og mursten.”

ALPI’s nye terminal ligger synligt placering ved Herning-Århus motorvejen på Fastrupvej, og planen er, at alle virksomhedens aktiviteter, herunder lagerhotel og administrationsbygning, skal være fraflyttet den nuværende adresse i Lind og klar til brug på den nye adresse pr. 1.9.2017.

På herrens mark i Herning
For administrerende direktør i ALPI, Niels Arne Markussen, har processen været en øjenåbner: ”At have en kompetent bygherrerådgiver med som bindeled mellem partnerne har giver ro på bagsmækken fra dag ét. Vi købte jo en bar mark, hvor landmanden netop havde høstet kornet, da vi overtog, så vi var nødt til at have kyndig rådgivning fra starten om alt fra anlæg af vej, strøm, vand osv. Vi har fået indsigt i kompleksiteten omkring et sådant byggeri.”

Men er en bygherrerådgiver ikke blot et fordyrende led mellem arkitekterne og håndværkerne? Niels Arne Markussen siger: ”Vores byggeri har rummet så mange forskellige aspekter, idet vi ikke byggede på en eksisterende grund, at vi fra starten mærkede behovet for et stærkt bindeled mellem design og opførelse. Derfor var vi ikke i tvivl om, at en bygherrerådgiver var vejen at gå. Nøgleordene i samarbejdet har været tillid, dialogens vej og syn for sagen i kompleksiteten,” siger Niels Arne Markussen og slutter: ”Selvfølgelig fejer det ikke alle udfordringer af banen, men det gør processen langt smidigere for alle parter at have en sparringspartner med et stærkt lokalt kendskab.”

Alpi Herning910A2203

 

 

 

 

 

 

Fakta:

ALPI har haft domicil i Lind siden 1997, hvor der er blevet bygget til flere gange og seneste tilbygning fandt sted i 2011.
ALPI købte den nye grund 1. september 2014.
Terminalbygningen bliver på 7.900 kvadratmeter samt et areal under halvtag på 335 kvadratmeter
Lagerhotellet, som skal stå færdig den 31.12.2016, bliver på 8.000 kvadratmeter og administrationen 4.400 kvadratmeter.
Køberen af bygningerne i Lind hedder H2 Logic og producerer brinttankstationer.

KONTAKT