projektledelse

Rette tin. Rette tid. Rette sted. 

DIN MAND i BYGGERIET

Bygherrerådgiver Finn Balle har gennem sine mange år i byggeriet oplevet et utal af små og store konflikter på de danske byggepladser. Bygherren kan blive utilfreds med hovedentreprenøren – denne med en af underentreprenørerne – og er kan opstå uenigheder partnerne imellem. Konflikter koster tid og penge, især hvis konflikterne udvikler sig og ender som voldgiftssager eller retssager.

Derfor har medarbejderne hos Finn Balle gennemført en mediatoruddannelse. 

”Lige i første sekund tror folk, jeg taler om meditation, men det er noget helt andet. Mediation er et relativt enkelt værktøj, der gør det lettere for en konflikts parter at nå frem til en løsning, uden at voldgiftsmænd, advokater eller dommere involveres. Ved mediation hjælper en uddannet mediator parterne frem til en løsning, der tilgodeser begge parters interesser efter en win-win tankegang. Som sådan er der ikke noget galt med konflikter. De kan være naturlige og tilmed konstruktive, men små konflikter kan altså også udvikle sig til ‘krig’. Derfor handler det om at opdage og håndtere konflikterne tidligt i processen.”

Herhjemme er mediation et relativt nyt fænomen, imens det i lande som USA og Storbritannien har været brugt gennem mange år. 

Du kan læse mere om mediation på nettet – blandt andet her

Kompetent byggerådgivning.
 få mere at vide

Vores Team

Fem erfarne bygherrerådgivere står klar til at hjælpe dig.

Finn Balle

Direktør og Bygherrerådgiver, Ingeniør

tlf. +45 3060 4416
mail: fba@finnballe.dk

Læs mere her

Uddannelse

 • Akademiingeniør med speciale i bærende konstuktioner fra Aalborg Universitetscenter 1987
 • Erhvervsdiplomleder, Århus købmandsskole 2004
 • Certificeret Mediator 2012

 

Karriere

 •  2009 – Bygherrerådgiver
 •  2008 – 2009 Adm. Direktør hos FM Bygningsdrift, Herning
 • 1998 – 2008 Afdelingschef hos NIRAS, Herning
 • 1990 – 1998 Konstruktionsingeniør hos Midtconsult, Herning
 • 1987 – 1990 Projektansættelser, konstruktionsingeniør

 

Finn Balle er certificeret mediator, og opgaverne omfatter traditionel ledelse og evt. konflikthåndtering i forbindelse med små og større byggesager, men også – og måske især – afklaring af ønsker, behov og muligheder i byggesagerne. Finn Balle har arbejdet med rådgivning siden 1987, og i en stor del af projekterne har Finn Balle været overordnet projektansvarlig. I flere af projekterne har han arbejdet som projektleder – og nogle projekter som konstruktionsingeniør.

Tina Kvist Martinsen

Bygherrerådgiver, Arkitekt MAA, MARC

tlf. +45 5338 4416
mail: tkm@finnballe.dk

Læs mere her

Uddannelse

 • 2001 – 2007 Cand.arch • Institut for Arkitektur og Æstetik, Arkitektskolen Aarhus
 • 1993 – 1995 Regnskabsassistent • Erhvervsuddannelse ved Forsvaret

Karriere

 • 2007 – 2014 Bygherrerådgiver & Arkitekt MAA • KPF Arkitekter AS, Viborg
 • 2005 – 2006 Praktikant & studentermedhjælp • KPF Arkitekter AS, Viborg
 • 2001 Kasserer, vikariat • Vestre Landsret, Viborg
 • 1995 – 2000 Regnskabsassistent • Diverse vikariater

 

Et vellykket byggeri er et resultat af samspillet mellem bygherrens ønsker og bygherrerådgiverens fokusering igennem processen, hvor den fysiske ramme dannes af æstetiske, logistiske og funktionelle overvejelser. Erfaring med programmering, brugerinvolvering, skitsering, udbud, projektgranskning og opfølgning under udførelse. Specialkompetencer omfatter retsbyggeri, handicap- og plejeboliger – herunder udvikling og opførelse af friplejehjem. Fokus på tilgængelighed og mennesket i arkitekturen.

Brian Brand

Bygherrerådgiver, Bygningskonstruktør og Dronepilot

tlf. +45 3045 4416
mail: bbr@finnballe.dk

Læs mere her

”Med ansættelsen af Brian ser vi frem til at løse opgaver med endnu større grad af kompleksitet end tidligere,” siger bygherrerådgiver Finn Balle, som er kendt for sit speciale i bygherrerådgivning og mediation, som er et styrket fokus på at sikre, at alle parter kommer godt igennem en given byggeproces med konstruktiv dialog i centrum.

Mange kompetencer
Brian Brand er uddannet tømrer og siden bygningskonstruktør, bygningssagkyndig og energirådgiver. Gennem ansættelse i flere større organisationer, herunder Arbejdstilsynet og som driftsansvarlig for en af Danmarks største banker, har Brian samlet stor erfaring og tilegnet sig en bred vifte af kompetencer, der rækker fra projektering indenfor huse og industri til driftsansvarlig og udarbejdelse af tilstandsrapporter og energirådgivning. Senest har han specialiseret sig i inspektion og fotodokumentation af ejendomme og byggerier ved hjælpe af droner. ”Jeg glæder mig over at være blevet del af en virksomhed, hvor jeg udover at varetage traditionel bygherrerådgivning kan få lov at bringe de forskellige kompetencer i spil, jeg har oparbejdet over tid,” lyder det fra ham.

Gå ned og tal med Finn
Det lå ikke i kortene, at Brian skulle ansættes, da han i februar mødte op i Innovatorium i Herning: ”Jeg havde et ønske om at starte som selvstændig, hvorfor jeg havde booket et rådgivningsmøde hos Erhvervsrådet omkring min forretningsplan. Snakken faldt på mine kompetencer, da rådgiveren afbrød og fortalte, at der var en virksomhed i huset, som søgte en medarbejder med præcis min profil. Rådgiveren gik ud for at hente papirer, men vendte retur med jobopslaget og kommentaren ’gå ned og tal med Finn. Han sidder i stueetagen’. Så sådan gik det til, at jeg pakkede min forretningsplan sammen og gik ned og bankede på døren hos Finn,” fortæller Brian.

Det gode arbejdsmiljø
Foruden afvekslingen i jobbet, hvor Brian allerede er involveret i forskelige opgaver med både private og offentlige byggerier, er arbejdsmiljøet et af de vigtigste parametre for ham: ”Her er et godt arbejdsklima. Det mærker man med det samme, man træder ind af døren. Jeg har trådt ind af mange døre og er vant til at spotte hullerne i osten, men her var der ingen huller, hvorfor jeg ikke var i tvivl om, at det kunne være stedet for mig,” slutter Brian Brand.

Gitte Hauris

Bygherrerådgiver, Bygningskonstruktør

tlf. +45 2343 4416
mail: gha@finnballe.dk

Line Videbæk Kjærgaard

Bygherrerådgiver, Arkitekt MAA

tlf. +45 5122 4416
mail: lvk@finnballe.dk

KONTAKT